Om UNIK vokalakademi 

UNIK vokalakademi er lokalisert i Oslo, og er et sted for alle som ønsker frihet i sitt musikalske uttrykk med sunn stemmebruk.

Skolen springer ut av visjonen min om å være litt annerledes, ja – unik. Jeg har undervist i mange år, men har sett at tradisjonell én-til-én-undervisning ikke den eneste måten å lære på.  Jeg har sett nytten av å lære online, og er derfor aktiv på nett og holder jevnlige direktesendinger i den lukkede Facebookgruppa "Sangforum". Alle med interesse for sang- og stemmebruk kan søke om å få bli med, og det er helt gratis. Jeg holder dessuten kurs med jevne mellomrom, som også kan være et godt supplement til solotimer. I 2019 lanserer jeg mitt første onlinekurs.

Jeg er autorisert sangpedagog i komplett sangteknikk. Autoriserte pedagoger har plikt til å oppdatere seg faglig minimum hvert tredje år på det siste innen stemmeforskning og pedagogikk. Du kan derfor føle deg trygg på at du får kvalitetssikret undervisning. Jeg er også nysgjerrig på annen metodikk, og deltar ofte på seminarer og kurs.

Jeg er så heldig at jeg er en del av et stort internasjonalt nettverk med andre sanglærere. Derfor kan du i blant få en eksklusiv mulighet til å oppleve gjestelærere fra inn- og utland på mine kurs.

Om Guro Høimyr

Jeg er Guro og jeg elsker å synge. Jeg synger i flere sjangre, med en forkjærlighet for pop, vise og musikal. Som sanger har jeg bred erfaring fra scene og studio. Jeg har sunget i rockeband, koret på Øyafestivalen, vært solist i utallige vielser og holdt konserter med eget materiale. Det å kunne formidle gjennom musikk er noe av det beste jeg vet. Jeg både skaper min egen musikk og tolker andres. Du kan gjøre deg bedre kjent med min utøvende virksomhet her.

Jeg har sunget siden jeg var et barn, men jeg har ikke alltid vært like fornøyd med stemmen min. I ungdomsåra irriterte det meg grenseløst at jeg ikke klarte å synge høye, kraftfulle toner sånn som mitt store idol Whitney Houston eller å ha en jevn vibrato som Sissel Kyrkjebø. Jeg trodde stemmen min var begrenset, og jeg slo meg til ro med det i mange år. Men jeg hadde likevel ubesvarte spørsmål knyttet til stemmekapasiteten min.

Jeg kom over komplett sangteknikk ved en ren tilfeldighet. Før jeg visste ordet av det hadde jeg vært på introduksjonskurs i Oslo og flyttet til København for å ta sangerutdannelse ved Complete Vocal Institute. Da jeg kom hjem begynte jeg å synge i rockeband. Jeg, som hadde sunget følsom jazz, kunne plutselig ”ta i” helt uten å bli hes eller sliten i stemmen! Jeg lærte meg å synge på varierte måter, alt ettersom hva jeg ønsket å uttrykke musikalsk. Ingenting har kommet gratis, jeg har øvd mye. Likevel, uten sangtekniske
redskaper hadde jeg ikke hatt en sjanse i havet. 

Mine personlige erfaringer med komplett sangteknikk har gjort meg besatt på én tanke; Dette MÅ jeg dele! Jeg begynte på diplomutdannelsen ved Complete Vocal Institute (CVI) og fikk autorisasjon som lærer i juni 2016. Jeg har plikt til å delta på oppdateringskurs ved CVI minimum hvert tredje år for å beholde autorisasjonen min. Jeg ble sist re-autorisert september 2017. I tillegg har jeg mastergrad i musikkterapi fra Norges musikkhøgskole og bachelorgrad i musikkvitenskap fra Universitetet i Oslo. Foruten å undervise ved UNIK vokalakademi, er jeg for tiden sangpedagog på Teaterhøgskolen (KHiO) i Oslo.

Jeg har bakgrunn fra egen sangutøving, undervisning, dirigering, foredrag, teater og musikkterapeutisk arbeid innen geriatri/spesialpedagogikk. Dette er verdifull kompetanse jeg har med meg i jobben min som vokalmentor. Jeg tar personvern på alvor og har 100 % taushetsplikt i arbeidet mitt. 

Medlem av: