For hvem?

Solotimer passer for alle som ønsker å utvikle, forbedre og oppdage potensialet i egen stemme. Jeg underviser både profesjonelle og helt uerfarne sangere - og hele spekteret i mellom. Kanskje du er en korsanger som ønsker å bli tryggere på stemmen din? Eller er du en profesjonell utøver som ønsker input eller redskaper til å løse et stemmeteknisk problem? Muligens er du en av de mange som bare synger i bilen, men som ønsker å utforske sangstemmen din mer. Velkommen skal du være, uansett!

Hva gjør vi på timen?

Utgangspunktet for timen din er en sang eller noen strofer du tar med deg. Mange liker å ha med seg et backingtrack fra f. eks Spotify, Wimp, YouTube eller iTunes. Jeg kan også akkompagnere deg på piano hvis du tar med deg melodilinje/tekst med akkorder.

Tenk gjennom på forhånd om det er noe konkret du ønsker å utforske eller mestre bedre med sangen du har tatt med. Kanskje du er en erfaren sanger som vet nøyaktig hva du vil jobbe med. Eller så har du ingen anelse, og synes det er vanskelig å ta stilling til dette. Det kan likevel være lurt å tenke over hva du vil ha ut av sangtimen din. Eksempler på ting vi kan jobbe med er rent sangtekniske utfordringer, som at du vil nå den høye tonen – eller at du vil synge med mer kraft/mindre kraft. Vi kan også arbeide med formidling eller strategier for å hanskes med nervøsitet på scenen. Ut fra dine behov lager vi en videre strategi for timen. Jeg vil gi deg konkrete instruksjoner og alltid ha stor respekt for ditt personlige uttrykk. 

... én ting til: De aller fleste er nervøse før sin første sangtime, uansett hvor erfaren man er fra før av. Dette er helt normalt og veldig forståelig! Vit derfor at jeg vil møte deg med omtanke og respekt, og at jeg jobber på lag MED deg. Min jobb er å hjelpe deg, ikke å dømme deg. 


  Solo stemmetrening tilbys også til barn og unge fra fylte 8 år. Undervisning for denne aldersgruppen vil i hovedsak innebære utforsking av musikalske uttrykk, formidling, tekstforståelse og sangglede. Jeg anbefaler økter på 30 minutter for barn.

Solo stemmetrening tilbys også til barn og unge fra fylte 8 år. Undervisning for denne aldersgruppen vil i hovedsak innebære utforsking av musikalske uttrykk, formidling, tekstforståelse og sangglede. Jeg anbefaler økter på 30 minutter for barn.

Metodikk

Mitt pedagogiske og sangtekniske utgangspunkt er komplett sangteknikk (CVT). Dette er en metode som hjelper profesjonelle, semiprofesjonelle og uerfarne sangere i å bruke stemmens mange muligheter på en måte som er sunn. Alle stemmelyder kan produseres på sunne måter, og det skal alltid kjennes behagelig å bruke stemmen. Teknikken er konkret, effektiv og passer for alle musikalske stilarter. Jeg skreddersyr undervisningen til nettopp deg ut fra ditt nivå og dine kunstneriske ønsker. 

Ved siden av å være autorisert lærer i komplett sangteknikk, jobber jeg som utøvende sanger. Jeg har også 5-årig profesjonsutdanning i musikkterapi. Disse kompetansene drar jeg ofte nytte av i min undervisning.

Det praktiske!

Undervisningen foregår på Øvingshotellet på Grünerløkka i Oslo. Jeg kan også undervise deg via Zoom (anbefales), Skype eller FaceTime.

Drop in-timer passer for deg som ønsker å prøve sangundervisning, og for deg som trenger input f. eks fremfor en audition eller sceneopptreden. Dersom du ønsker å jobbe målrettet over en periode velger du et klippekort på 5 eller 10 timer. Dersom du ønsker en fast tid er solo fast løsningen for deg. Hvis du ønsker en mer fleksibel ordning, der du selv booker time når det passer deg, velger du solo flex. Jeg har et praktisk online bookingsystem du kan benytte hvis du bestiller solo flex eller ønsker en drop in-time.


Facebook-gruppe!

Alle er velkomne til å melde seg inn i den lukkede gruppa "Sangforum". Dette er et forum der jeg har jevnlige direktesendinger om temaer knyttet til sang og stemmebruk.

Jeg har dessuten et eget nyhetsbrev for dere som tar/har tatt sangtimer hos meg. Der mottar du sangtips og nyheter om kurs og tilbud.Andre tilbud 

Akutt stemmehjelp

Akutt stemmehjelp retter seg til deg som opplever akutte stemmeproblemer, for eksempel rett før en forestilling eller konsert. Jeg kan ikke reparere stemmen din, men jeg kan hjelpe deg med å gjenopprette balansen mellom stemme og kroppens støtteenergi. Når stemmen er sliten, må du jobbe desto mer med kroppen din. Ved hjelp av redskapene du får, kan du oppleve at stemmen fungerer på scenen mot alle odds. Jeg har prøvd det selv!

Det er fort gjort å komme inn i en ond sirkel hvis du gjentatte ganger blir hes etter gigs/forestillinger. Det er IKKE meningen å bli hes etter å ha brukt stemmen! Å lære seg sunn teknikk vil hjelpe deg med å forebygge stemmeproblemer.

Pris etter avtale. Estimert tid: 1,5 - 2 timer.

Studiocoaching

Mange sangere trenger sangteknisk bistand i studio. Som din vokalmentor kan jeg hjelpe deg med å perfeksjonere de små detaljene og være en ”oversetter” mellom deg og produsenten. Det er en fordel om du kjenner til komplett sangteknikk og at vi har møtt hverandre før. Da vil arbeidet bli mer effektivt, og vi sparer tid. Jeg reiser gjerne til dit du befinner deg.

Pris etter avtale.