For hvem?

Solotimer passer for deg som ønsker å utvikle, forbedre og oppdage potensialet i egen stemme. Jeg underviser både profesjonelle og hobbysangere i alle aldre. Kanskje du er en korsanger som ønsker å bli tryggere på stemmen din? Eller er du en profesjonell utøver som ønsker input eller redskaper til å løse et stemmeteknisk problem?

Hva gjør vi på timen?

Utgangspunktet for timen din er en sang eller noen strofer du tar med deg. Mange liker å ha med seg et backing-track fra f. eks Spotify, YouTube eller iTunes. Jeg kan også akkompagnere deg på piano hvis du tar med deg melodilinje/tekst med akkorder. Spiller du eget instrument, er du velkommen til å akkompagnere deg selv!

Tenk gjennom på forhånd om det er noe konkret du ønsker å utforske eller mestre bedre med sangen du har tatt med. Eksempler på ting vi kan jobbe med er rent sangtekniske utfordringer, som at du vil nå den høye tonen – eller at du vil synge med mer kraft/mindre kraft. Vi kan også arbeide med formidling eller strategier for å hanskes med nervøsitet på scenen. Ut fra dine behov lager vi en videre strategi for timen. Jeg vil gi deg konkrete instruksjoner og alltid ha stor respekt for ditt personlige uttrykk. 

... én ting til: De aller fleste er nervøse før sin første sangtime, uansett sangerfaring. Vit derfor at jeg spiller på lag MED deg. Min jobb er å veilede deg, ikke å dømme deg. 

Metodikk

Mitt pedagogiske og sangtekniske utgangspunkt er komplett sangteknikk (CVT). Dette er en metode som hjelper sangere i å bruke stemmens mange muligheter på måter som kjennes komfortable. Alle stemmelyder kan produseres på sunne måter, og det skal alltid kjennes behagelig å bruke stemmen. Teknikken er konkret, effektiv og passer for alle musikalske stilarter. Jeg skreddersyr undervisningen til nettopp deg ut fra ditt nivå og dine kunstneriske ønsker. 

Drop in-timer passer for deg som ønsker å prøve sangundervisning, og for deg som trenger input f. eks fremfor en audition eller sceneopptreden. Dersom du ønsker å jobbe målrettet over en periode velger du et klippekort på 5 eller 10 timer. Jeg har et praktisk online bookingsystem der du selv reserverer tid.

Ved siden av å være autorisert lærer i komplett sangteknikk, jobber jeg som utøvende sanger. Jeg har også 5-årig profesjonsutdanning i musikkterapi. Disse kompetansene drar jeg ofte nytte av i min undervisning.

Undervisningen i Oslo Lydproduksjon sine lokaler i Olaf Schous vei 6 (Rosenhoff, ovenfor Carl Berners plass). Jeg kan også undervise deg online via Zoom (anbefales), Skype eller FaceTime.


Facebook-gruppe!

Alle er velkomne til å melde seg inn i den lukkede gruppa "Sangforum". Dette er et forum der jeg har jevnlige direktesendinger om temaer knyttet til sang og stemmebruk.

Jeg har dessuten et eget nyhetsbrev for dere som tar/har tatt sangtimer hos meg. Der mottar du sangtips og nyheter om kurs og tilbud.Andre tilbud 

Akutt stemmehjelp

Akutt stemmehjelp retter seg til deg som opplever akutte stemmeproblemer, for eksempel rett før en forestilling eller konsert. Jeg kan ikke reparere stemmen din, men jeg kan hjelpe deg med å gjenopprette balansen mellom stemme og støtten. Når stemmen er sliten, må du jobbe desto mer med kroppen din. Ved hjelp av redskapene du får, kan du oppleve at stemmen fungerer på scenen mot alle odds. Jeg har gjort det selv!

Det er fort gjort å komme inn i en ond sirkel hvis du gjentatte ganger blir hes etter gigs/forestillinger. Det er IKKE meningen å bli hes etter å ha brukt stemmen! Å lære seg sunn teknikk vil hjelpe deg med å forebygge stemmeproblemer.

Pris etter avtale. Estimert tid: 1,5 - 2 timer.

Studiocoaching

Mange sangere trenger sangteknisk bistand i studio. Som din vokalcoach kan jeg hjelpe deg med å perfeksjonere de små detaljene og være en ”oversetter” mellom deg og produsenten. Det er en fordel om du kjenner til komplett sangteknikk og at vi har møtt hverandre før. Da vil arbeidet bli mer effektivt, og vi sparer tid. Jeg reiser gjerne til dit du befinner deg.

Pris etter avtale.